Ufør og pensjon

Taper penger: Uføretabbene du ikke må gjøre

Du kan tape mye penger om du går feil i uførereglene eller ikke melder ifra i tide.

UFØR OG PENSJON: Mange går glipp av ekstra ytelser som kunne gitt dem mer å rutte med som uføre. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
UFØR OG PENSJON: Mange går glipp av ekstra ytelser som kunne gitt dem mer å rutte med som uføre. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Visste du at du kan tape mye på å være ufør før du går over i alderspensjon? Og at mange faktisk kan få bedre uføretrygd fra Nav dersom skaden eller sykdommen tilsier det?

10,5 prosent av befolkningen (18-67 år) er uføretrygdet - som betyr at det per mai 2022 var 363 000 personer som er helt eller delvis uføre i Norge. Rundt 305 000 personer er 100 prosent ufør og de fleste av de resterende har en uføregrad mellom 50 og 69 prosent.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.