Tannlege

Tannbehandling i utlandet på statens regning

Ja, du kan få dekket tannbehandling i utlandet. Men pass på dersom tannklinikken hevder at den er «Helfo-godkjent» - for det er den garantert ikke. Og selv om Tyrkia er populært for tannlegeturister, er det ikke dit du skal dra om du vil be om støtte til behandlingen.

TANNLEGE I UTLANDET? Dersom du har rett på tannbehandling med stønad fra Helfo i Norge, kan du også ha rett på å få dekket denne behandlingen i utlandet. Men Helfo kan ikke gi deg noen garanti om refusjon i forkant. Foto: NTB/Shutterstock
TANNLEGE I UTLANDET? Dersom du har rett på tannbehandling med stønad fra Helfo i Norge, kan du også ha rett på å få dekket denne behandlingen i utlandet. Men Helfo kan ikke gi deg noen garanti om refusjon i forkant. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som du kanskje har lest i en tidligere artikkel på Vi.no: Også voksne kan få tannbehandling på statens regning.

I 2022 fikk 725 000 pasienter dekket tannbehandling for over 2 milliarder kroner fra Helfo. I denne artikkelen kan du se om det kan gjelde deg.

Men visste du at du også kan få støtte til å få tannbehandling i utlandet? I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvor du kan dra, hvilke land som er mest populære, hva du kan få i støtte - og hva du bør passe på, dersom du vurderer å få gjort tannbehandlingen utenfor Norges grenser.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.