MS

Svarene på MS-spørsmålene mange ikke tør stille

- Dessverre er det mange med MS, kanskje spesielt i aldersgruppa over 50, som vegrer seg for å spørre om disse tingene.

ELDRE KVIER SEG MEST: - Det er overveldende flere yngre pasienter som tar opp disse problemene. Men jeg regner med at det er like mange - om ikke flere - av de eldre som er plaget med det, uttaler nevrologen. Han understreker at det finnes behandlinger - men at det krever at problemet luftes med legen. Foto: Shutterstock/NTB
ELDRE KVIER SEG MEST: - Det er overveldende flere yngre pasienter som tar opp disse problemene. Men jeg regner med at det er like mange - om ikke flere - av de eldre som er plaget med det, uttaler nevrologen. Han understreker at det finnes behandlinger - men at det krever at problemet luftes med legen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ufrivillig vannlating, avførings- og seksualproblemer er noen av symptomene som personer med MS kan oppleve - og som mange kan synes er vanskelig å ta opp med legen.

- Men det bør de jo gjøre - for det finnes behandling for disse problemene, sier Einar August Høgestøl, lege i spesialisering ved Nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehus og i gang med en doktorgrad innen multippel sklerose (MS).

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer