MS

Svarene på MS-spørsmålene mange ikke tør stille

- Dessverre er det mange med MS, kanskje spesielt i aldersgruppa over 50, som vegrer seg for å spørre om disse tingene.

ELDRE KVIER SEG MEST: - Det er overveldende flere yngre pasienter som tar opp disse problemene. Men jeg regner med at det er like mange - om ikke flere - av de eldre som er plaget med det, uttaler nevrologen. Han understreker at det finnes behandlinger - men at det krever at problemet luftes med legen. Foto: Shutterstock/NTB
ELDRE KVIER SEG MEST: - Det er overveldende flere yngre pasienter som tar opp disse problemene. Men jeg regner med at det er like mange - om ikke flere - av de eldre som er plaget med det, uttaler nevrologen. Han understreker at det finnes behandlinger - men at det krever at problemet luftes med legen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ufrivillig vannlating, avførings- og seksualproblemer er noen av symptomene som personer med MS kan oppleve - og som mange kan synes er vanskelig å ta opp med legen.

- Men det bør de jo gjøre - for det finnes behandling for disse problemene, sier Einar August Høgestøl, lege i spesialisering ved Nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehus og i gang med en doktorgrad innen multippel sklerose (MS).

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.