Steg for steg: Slik skriver du fremtidsfullmakt

Føles det krevende å skrive fremtidsfullmakt? Her får du en oversiktlig guide som hjelper deg å skrive dette viktige dokumentet.

DOKUMENT SOM GIR DEG TRYGGHET: Ifølge advokat Hanne Skråmm er fremtidsfullmakt viktig for å ivareta verdier og personlige interesser dersom du for eksempel skulle bli alvorlig syk. Foto: Tenden Advokatfirma
DOKUMENT SOM GIR DEG TRYGGHET: Ifølge advokat Hanne Skråmm er fremtidsfullmakt viktig for å ivareta verdier og personlige interesser dersom du for eksempel skulle bli alvorlig syk. Foto: Tenden Advokatfirma Vis mer
Publisert

Tenker du at du burde skrive fremtidsfullmakt, men har ennå ikke kommet i gang? Det klare rådet fra ekspertene er at det er svært viktig å få skrevet dette dokumentet. Har du ikke skrevet fremtidsfullmakt kan det føre til en stor, praktisk utfordring for deg og dine nærmeste.

Hvis du for eksempel skulle få alvorlig demenssykdom har du ikke selv mulighet til å logge inn på Nav eller betale regninger i nettbanken. Uten fremtidsfullmakt har heller ikke arvingene mulighet til å selge boligen din og i verste fall kan verdiene dine gå til betaling av sykehjemsplass.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.