Tidlige tegn på overgangsalder

Søvnproblemene kan være tegn på overgangsalderen

Det er ikke nødvendigvis hetetokter som forteller deg at du er på vei inn i overgangsalderen. Listen over tidlige tegn er lang - og sannsynligvis ganske annerledes enn du tror.

KUNNSKAPSHULL: Kvinner generelt vet for lite om overgangsalderen, mener jordmor Anita Prante. Hun har etterutdannet seg og holder kurs om temaet, etter at hun selv måtte google symptomer da overgangsalderen meldte seg for noen år siden. Foto: Privat
KUNNSKAPSHULL: Kvinner generelt vet for lite om overgangsalderen, mener jordmor Anita Prante. Hun har etterutdannet seg og holder kurs om temaet, etter at hun selv måtte google symptomer da overgangsalderen meldte seg for noen år siden. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Hadde det enda vært sånn at vi snakker åpent om overgangsalderen, sukker gynekolog Helena Enger ved Volvat.

Hun er spesialist i kvinnehelse og fødselssykdommer, og har skrevet boka Hetetokter og kalde fakta, om vanlige plager i overgangsalderen og hvordan de kan behandles.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.