Hvordan få bedre hukommelse?

Slik husker du bedre

Ved hjelp av motivasjon, repetisjon – og riktig teknikk, kan du få bedre kognitive ferdigheter selv om du er blitt eldre og mer glemsom. Prøv disse teknikkene om du vil ha bedre hukommelse!

MENTALEKSPERT: Anne Lene Johnsen har skrevet mange bøker om læring og hjernetrim, for både barn og voksne. Her deler hun noen smarte teknikker for bedre hukommelse. Foto: Robert Lundell
MENTALEKSPERT: Anne Lene Johnsen har skrevet mange bøker om læring og hjernetrim, for både barn og voksne. Her deler hun noen smarte teknikker for bedre hukommelse. Foto: Robert Lundell Vis mer
Publisert

Hjernen er et organ som har mange likhetstrekk med en muskel, og den må holdes ved like, på lik linje med resten av kroppen. Så lenge du bruker hodet aktivt og utfordrer det med ny læring og kunnskap, er det ingenting som hindrer deg i å lære noe nytt, selv om du skulle være kommet over middagshøyden.

– Det er mange faktorer som påvirker hjernen positivt etter hvert som vi blir eldre. Vi har blant annet mer kunnskap å basere ny læring på, bedre ordforråd, og vi har mer erfaring å bruke som grunnlag for refleksjon. Det er mange eldre som er like kognitivt oppegående som folk som er mange tiår yngre, sier mentalspesialist Anne Lene Johnsen.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.