Olivenolje

Slik finner du den beste olivenoljen

Olivenolje har svært mange helsefordeler, og vi kan med fordel bruke mye mer av den. Men det er slett ikke gull alt som er gyllent i butikkhyllene. Her er en guide til hvordan du finner den sunneste oljen - og hva du absolutt bør styre unna.

IKKE BARE GULL: Olivenolje av god kvalitet har svært mange helsefordeler. Men velger du feil i butikkhyllene, kan det være at du kjøper en olje som er lite annet enn flytende fett, totalt ribbet for sine helsefremmende egenskaper. Foto: NTB
IKKE BARE GULL: Olivenolje av god kvalitet har svært mange helsefordeler. Men velger du feil i butikkhyllene, kan det være at du kjøper en olje som er lite annet enn flytende fett, totalt ribbet for sine helsefremmende egenskaper. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det finnes mange måter å dele inn verden på. En av dem handler om fett. Og her er det egentlig bare to muligheter: Enten tilhører du et smørland, eller så tilhører du et oljeland.

Norge har definitivt vært et smørland. Naturlig nok - oliven vokser ikke her. I Hellas har man derimot dyrket oliven og presset olje i mer enn 5000 år. Dagens grekere er også verdensmestere i olivenoljeforbruk: Grekere bruker mer enn 26 liter olivenolje i året. Altså en halv liter i uka. Hver. Vi nordmenn bruker til sammenligning under en liter i året. Til gjengjeld dytter vi i oss 3,7 kilo smør og nesten 9 kilo margarin i året.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.