Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Det finnes mange måter å dele inn verden på. En av dem handler om fett. Og her er det egentlig bare to muligheter: Enten tilhører du et smørland, eller så tilhører du et oljeland.
Norge har definitivt vært et smørland. Naturlig nok - oliven vokser ikke her. I Hellas har man derimot dyrket oliven og presset olje i mer enn 5000 år. Dagens grekere er også verdensmestere i olivenoljeforbruk: Grekere bruker mer enn 26 liter olivenolje i året. Altså en halv liter i uka. Hver. Vi nordmenn bruker til sammenligning under en liter i året. Til gjengjeld dytter vi i oss 3,7 kilo smør og nesten 9 kilo margarin i året.
Artikkelen krever Vi pluss abonnement
Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +
Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.