Skatt og inntekt som pensjonist

Skattekort-sjekk spesielt viktig for pensjonister

Har livssituasjonen eller økonomien din endret seg siden forrige skattemelding, bør du ta en ekstra kikk på skattekortet nå. Pensjonistene er en gruppe ekspertene peker spesielt på - av flere grunner.

PENSJON FRA NAV? Skattekortet for 2022 er basert på skattemeldingen fra 2020. Så har du byttet ut lønnsslippen med Nav-pensjon i mellomtida, er det ekstra viktig at du sjekker skattekortet nøye. Foto: NTB
PENSJON FRA NAV? Skattekortet for 2022 er basert på skattemeldingen fra 2020. Så har du byttet ut lønnsslippen med Nav-pensjon i mellomtida, er det ekstra viktig at du sjekker skattekortet nøye. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2021 måtte én million personer i gjennomsnitt betale 34 300 kroner hver i restskatt. Dersom du ikke vil være blant dem som må ut med restskatt neste år, er det nå du bør passe på:

Både Skatteetaten og skatteeksperter peker på pensjonister som en gruppe som bør være spesielt oppmerksom på å kontrollere skattekortet sitt:

- Hvis det er første året en er pensjonist, kan det være ekstra grunn til å sjekke skattekortet nøye, slik at skattetrekket blir riktig, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen til Vi.no

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.