Selge hus eller hytte selv? Dette bør du tenke gjennom

Det kan være penger å spare på å droppe eiendomsmegler, men ønsker du å selge selv er det en rekke ting du bør vite.

ULIKE MÅTER Å SELGE BOLIG PÅ: I hvilke tilfeller er det lurest å selge selv og i hvilke tilfeller er det best å bruke megler? Foto: NTB Shutterstock
ULIKE MÅTER Å SELGE BOLIG PÅ: I hvilke tilfeller er det lurest å selge selv og i hvilke tilfeller er det best å bruke megler? Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Skal du selge en bolig eller fritidsbolig har du tre muligheter. Du kan bruke eiendomsmegler, velge en såkalt selge selv-tjeneste som Samsolgt hos DnB eller Propr eller gjøre nærmest alt selv, men kjøpe oppgjørstjeneste fra for eksempel et advokatfirma, sier Carsten Pihl, Forbruker- og kommunikasjonssjef hos Huseierne til Vi.no.

Selge selv-tjenestene tilbyr privatpersoner bistand til boligsalg fra meglere, men det er huseierne selv som står for salget. I og med at du i hovedsak selger selv blir det billigere enn om du skulle bruke eiendomsmegler til å gjøre hele jobben.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.