Pensjon fra Nav

Samboere eller gifte? De viktige pensjonsforskjellene

Hvorvidt du er gift eller samboer, kan ha betydning for pensjonen din og annen typisk «seniorstøtte» fra Nav.

LYKKELIG GIFT? Eller tenker du at du like godt kunne vært samboer eller enslig? Det er noen fordeler og ulemper ved både den ene og den andre sivilstanden, når det kommer til pensjonen fra Nav. Og om du lurte på om du kan skille deg og dermed få mer i lommeboka, får du svaret her. Foto: Shutterstock/NTB
LYKKELIG GIFT? Eller tenker du at du like godt kunne vært samboer eller enslig? Det er noen fordeler og ulemper ved både den ene og den andre sivilstanden, når det kommer til pensjonen fra Nav. Og om du lurte på om du kan skille deg og dermed få mer i lommeboka, får du svaret her. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

- Ja, det er en forskjell på pensjon for samboende og gifte, forteller Liv T. Espedal, fungerende avdelingsdirektør i Nav.

Det er en rekke faktorer som bestemmer hvem og på hvilken måte du kan bli rammet av forskjellene - som du kan lese videre om i denne artikkelen.

Vi gir deg også svaret på om du får mer pensjon om du skiller deg.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.