Uskiftet bo:

Særkullsbarn og uskiftet bo: Samtykke kan gi problemer

Faren har giftet seg på nytt og vil at barna fra tidligere forhold skal gi samtykke til å la hans nye kone sitte i uskiftet bo hvis han går bort. Ifølge advokaten er det ikke alltid den beste løsningen.

VIKTIG VURDERING: Ingrid Humerfelt Eckhoff i Matrix advokater og driver av Familieadvokatene.no sier det er forståelig at arvelater vil sikre sin ektefelle, men påpeker at å be særkullsbarna om å vente på arven sin også er mye å be om. Foto: Matrix advokater
VIKTIG VURDERING: Ingrid Humerfelt Eckhoff i Matrix advokater og driver av Familieadvokatene.no sier det er forståelig at arvelater vil sikre sin ektefelle, men påpeker at å be særkullsbarna om å vente på arven sin også er mye å be om. Foto: Matrix advokater Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen kan være som følger: En far som har giftet seg med ny kone og kanskje også fått sitt andre barnekull spør barn fra sitt tidligere forhold om samtykke til at hans nåværende kone kan få sitte i uskiftet bo hvis han skulle falle fra. Tanken er god. Han ønsker å sikre framtida til sin bedre halvdel.

Men: Godkjenner hans barn fra tidligere (særkullsbarna) at deres stemor skal få sitte i uskiftet bo, betyr det at de må vente på farsarven sin. Dette kan føre til større problemer enn forventet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.