Nav, uføretrygd og uførepensjon

Så mye går du ned i lønn om du blir ufør: 223 000 kr mindre utbetalt - hvert år

– Har du en dårlig uføredekning, er det å bli ufør som å krasje en bil uten kasko hvert år resten av ditt liv, sier pensjonsøkonom. I løpet av 30 år som ufør kan du ha tapt 6 millioner kroner, om det årlige inntektstapet er på 200 000 kroner.

TAP AV INNTEKT SOM UFØR: Vi forteller deg hva du egentlig kan forvente å få fra Nav og uførepensjoner, om du blir ufør. Og avslører hvor mye du kan tape i inntekt dersom du blir ufør. Foto: NTB
TAP AV INNTEKT SOM UFØR: Vi forteller deg hva du egentlig kan forvente å få fra Nav og uførepensjoner, om du blir ufør. Og avslører hvor mye du kan tape i inntekt dersom du blir ufør. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor forberedt er du dersom du eller partneren din skulle bli ufør? Hvordan vil livet se ut økonomisk? Hvor mye kan du regne med å få utbetalt dersom du plutselig blir ufør? Og hvor mye vil du egentlig tape i inntekt?

Vi viser deg regnestykkene som avslører hvordan virkeligheten faktisk vil se ut, for deg med lav, middels og høy lønn i dag. Og ja: For noen lønnsgrupper er lønnstapet større enn for andre. Hvor du jobber - og dermed hvilken tjenestepensjon du har - spiller også inn.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.