Rapsolje: Kan den konkurrere med olivenolje?

Helsefordelene ved olivenolje er godt dokumentert gjennom forskning. Men kan vår hjemlige rapsolje være like bra for helsa? Vi har spurt ekspertene.

KORTREIST OLJE: Mens olivenolje ikke er mulig å produsere i Norge, vokser raps villig på norske jorder. Men er rapsoljen like sunn som olivenolje? Foto: NTB
KORTREIST OLJE: Mens olivenolje ikke er mulig å produsere i Norge, vokser raps villig på norske jorder. Men er rapsoljen like sunn som olivenolje? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Stadig mer forskning har de siste årene vist at extra virgin olivenolje kan gi deg mange helsefordeler. Blant annet kan det gi lavere kolesterol, bedre hjerte- og hjernehelse, og beskytte mot flere typer kreft, blant annet brystkreft.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.