Livsforsikring og arv

Privat vs. jobbens livsforsikring: Forskjellen som kan ramme familien din

Livsarvinger kan bli overrasket over hvem som får dødsfallerstatningen fra jobbens gruppelivsforsikring, når du dør. Det kan nemlig være andre som får den utbetalt enn det som gjelder for annen, privat livsforsikring og arv.

HVEM FÅR LIVSFORSIKRINGEN ETTER DEG? Livsarvinger kan bli overrasket over hvem som får utbetalingen fra en livsforsikring. Spesielt der det er en samboer inne i bildet skal du være oppmerksom. - Det viktigste er at den enkelte gjør seg kjent både med arbeidsplassens forsikringsavtale, men også de private livsforsikringene. Og at man setter seg godt inn i hva som skjer med disse ved død. Foto: NTB/Shutterstock
HVEM FÅR LIVSFORSIKRINGEN ETTER DEG? Livsarvinger kan bli overrasket over hvem som får utbetalingen fra en livsforsikring. Spesielt der det er en samboer inne i bildet skal du være oppmerksom. - Det viktigste er at den enkelte gjør seg kjent både med arbeidsplassens forsikringsavtale, men også de private livsforsikringene. Og at man setter seg godt inn i hva som skjer med disse ved død. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

- Folk flest vet ikke helt hvilke avtaler de har og hvem som er berettiget til utbetaling ved død, sier Marita Kørra Grande, leder for Kundeoppgjør i DNB Liv.

Hun har førstehåndskunnskap om hva som kan komme overraskende på etterlatte i et forsikringsoppgjør etter dødsfall - og hvem det er som ofte kan bli overrasket, som du kan lese mer om lenger nede.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.