Pensjon og AFP i privat sektor

Privat AFP: Alders- og uføretabbene som kan koste deg over 1 million i pensjonsinntekt

Allerede i 50-åra må du begynne å passe på: Det er flere tabber som kan koste deg retten til AFP i privat sektor - som gjør at du kan gå glipp av mange titalls tusen kroner hvert år, fra du er 62 og resten av livet.

1 MILLION EKSTRA I PENSJON? Tabber du deg ut på vilkårene fra du er 53 år, kan du gå glipp av over 60 000 kroner i året i ekstrainntekt fra AFP i privat sektor. Foto: NTB
1 MILLION EKSTRA I PENSJON? Tabber du deg ut på vilkårene fra du er 53 år, kan du gå glipp av over 60 000 kroner i året i ekstrainntekt fra AFP i privat sektor. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 850 000 arbeidstakere jobber i en bedrift hvor de kan få rett til ekstra pensjon gjennom AFP i privat sektor. Fellesordningen for AFP innvilger cirka 10 000 nye AFP-pensjoner hvert år - men 5-6 prosent får avslag.

- De som får avslag, gjør det fordi de ikke oppfyller vilkårene, sier Svein Aartun Bye, assisterende direktør i Fellesordningen for AFP til Vi.no.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.