Nav, tjenestepensjon og samordning

Pensjonsregel kan «koste deg» 100 000 kroner i tjenestepensjon

Har du offentlig tjenestepensjon, vil tjenestepensjonen din bli beregnet sammen med alderspensjonen fra Nav. Det kan bety 100 000 kroner mindre i tjenestepensjon dersom du tar den ut «for seint».

SAMORDNING MED NAV: Reglene for offentlig tjenestepensjon bestemmer at pensjonen fra offentlig tjenestepensjon skal samordnes med alderspensjonen fra Nav. Dette kan ha stor innvirkning på hva du ender opp med i pensjon. Bildemontasje. Foto: NTB/Nav
SAMORDNING MED NAV: Reglene for offentlig tjenestepensjon bestemmer at pensjonen fra offentlig tjenestepensjon skal samordnes med alderspensjonen fra Nav. Dette kan ha stor innvirkning på hva du ender opp med i pensjon. Bildemontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er ikke alene om du lurer på ting rundt samordning av pensjon, samordningsfradrag og hvordan samordningen din er beregnet. Hvorfor får du oppgitt et beløp for bruttopensjon fra tjenestepensjonsselskapet - som du aldri får sett snurten av? Og hva skjer egentlig om du har flere tjenestepensjoner fra ulike offentlige tjenestepensjonsordninger?

Dette er noe av det folk lurer mest på, i kontakt med pensjonsselskapene. I denne artikkelen gir vi deg svar på mye av det du lurer på om samordning i offentlig tjenestepensjon.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.