Pensjon fra Nav og tjenestepensjon

Pensjonsfellene som kan koste kvinner mye penger

Kvinner får mindre i pensjon enn menn. Her er fem «kvinnefeller» du bør se opp for som kan resultere i dårligere råd når du skal gå av med pensjon.

NOK PENGER SOM PENSJONIST? Det er mange valg du kan ta som gjør at livet som pensjonist blir lettere eller dårligere økonomisk sett. Uansett hvordan du prioriterer, anbefaler ekspertene å ta informerte valg. Vi forteller deg hvilke feller som kan koste dyrt. Foto: NTB
NOK PENGER SOM PENSJONIST? Det er mange valg du kan ta som gjør at livet som pensjonist blir lettere eller dårligere økonomisk sett. Uansett hvordan du prioriterer, anbefaler ekspertene å ta informerte valg. Vi forteller deg hvilke feller som kan koste dyrt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinners pensjon er lavere enn menns, både gjennomsnittspensjonen fra Nav og tjenestepensjon. Samtidig har kvinner høyere forventet levealder enn menn - og mange gifte eller samboende kvinner vil kunne oppleve å overleve partneren sin og dermed bli alene om utgiftene. Derfor er det av stor betydning at du er oppmerksom på hvilke konsekvenser dine valg i jobb, pensjon og sparing kan få for pensjonstilværelsen din.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.