Østrogen, progesteron og testosteron:

Overgangsalderen: Sannheten om hormonterapi

Mytene rundt hormontilskudd i overgangsalderen har levd lenge nok, mener gynekolog Helena Enger. Hun «friskmelder» behandlingen som fikk rykte som en sikker vei til brystkreft.

TRYGG HORMONTERAPI: Risikoen som er forbundet med hormontilskudd i overgangsalderen i dag veies opp av fordelene, mener gynekologene vi har snakket med. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
TRYGG HORMONTERAPI: Risikoen som er forbundet med hormontilskudd i overgangsalderen i dag veies opp av fordelene, mener gynekologene vi har snakket med. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Folk har vært redde i 20 år på grunn av studien som sa at østrogentilskudd forårsaket brystkreft. Dette var en feiltolkning, men vi er blitt godt hjernevasket, sier Helena Enger, gynekolog ved Volvat og forfatter av boka «Hetetokter og kalde fakta», som handler om hvordan plager i overgangsalderen kan løses.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.