Søke om uføretrygd

Opphold utenfor Norge kan gi nei til uføretrygd

Opphold i utlandet kan i verste fall gå utover trygdetida di, og føre til at du ikke får innvilget uføretrygd til tross for at du ellers oppfyller kriteriene.

SØKE UFØRETRYGD: Opphold i utlandet kan i verste fall gå ut over retten til å få innvilget uføretrygd. Blant annet hvor lenge du var der, kan spille inn. Illustrasjonsfoto: NTB
SØKE UFØRETRYGD: Opphold i utlandet kan i verste fall gå ut over retten til å få innvilget uføretrygd. Blant annet hvor lenge du var der, kan spille inn. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Antall uføre øker her til lands, og i november i fjor var totalt 323 826 nordmenn uføre, ifølge statistikk fra Nav. Samtidig er det hvert år rundt 6000 personer som får avslag på søknaden sin om uføretrygd, der de vanligste årsakene til avslagene er at søkerne ikke har oppfylt krav om hensiktsmessig behandling og arbeidsrettede tiltak, eller at inntektsevnen ikke er nedsatt i kvalifisert grad.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.