Tannlege

Også voksne kan få tannbehandling på statens regning

Gratis tannlege – eller med støtte fra Helfo. Det er ikke kun barn, ungdom og unge voksne som kan få hjelp med tannlegeregninga. Også voksne kan få støtte til tannbehandling. I 2022 fikk 725 000 pasienter dekket tannbehandling for over 2 milliarder kroner. Se om det kan gjelde deg.

HELFO KAN BETALE: 76 prosent av Vi.no sine lesere sier at de har utsatt å gå til tannlegen på grunn av prisen. Men mange som ikke går til tannlegen, vet ikke at de kan ha rett på stønad fra folketrygden. Foto: NTB
HELFO KAN BETALE: 76 prosent av Vi.no sine lesere sier at de har utsatt å gå til tannlegen på grunn av prisen. Men mange som ikke går til tannlegen, vet ikke at de kan ha rett på stønad fra folketrygden. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Selv om regjeringen har utvidet det fylkeskommunale tannhelsetilbudet for unge voksne fra og 2023, må de fleste voksne som hovedregel betale utgiftene til tannbehandling selv.

Men selv om hovedregelen er slik, er det også mange voksne som har rett på stønad fra folketrygden, og som vi forteller om i denne artikkelen. Du kan ha rett på støtte fra Helfo fordi du har utvalgte tilstander eller sykdommer – eller det kan være livssituasjon eller andre hendelser som gjør at du kvalifiserer til stønad.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.