Overgangsalder

Nytt legemiddel mot tørre slimhinner: - Plagene forsvant med en gang

Mange kvinner i overgangsalderen blir rammet av tørre og skjøre slimhinner i underlivet - men det er hjelp å få. Et relativt nytt hormonlegemiddel er på markedet, som kan fjerne plagene.

LEGEMIDDEL MOT TØRRE SLIMHINNER: Tørre slimhinner i underlivet kan blant annet forårsake kløe, plager under samleie og urinveisinfeksjon. Et relativt nytt legemiddel kan løse problemet. Foto: NTB
LEGEMIDDEL MOT TØRRE SLIMHINNER: Tørre slimhinner i underlivet kan blant annet forårsake kløe, plager under samleie og urinveisinfeksjon. Et relativt nytt legemiddel kan løse problemet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Da Madelaine Johansson havnet i overgangsalderen, fikk hun tørre, skjøre og vonde slimhinner som forårsaket urinveisinfeksjoner og smerte under samleie.

Dette er et problem rundt halvparten av kvinner over 50 år blir rammet av under overgangsalderen. Som regel behandles plagene med østrogen lokalt i skjeden, og mange blir bedre med østrogenbehandlingen – men ikke alle.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.