Bredtveit kvinnefengsel

Norges farligste kvinner: Slik er livet innenfor murene

Kvinner i fengsel soner underuverdige forhold, ifølge eksperter. Slik er livet på innsiden av murene for de ni forvaringsdømte kvinnene i Norge.

LUKKET AVDELING: På Bredtveit soner kvinner som har begått de mest alvorlige forbrytelsene i snitt sju år. Men ni av dem sitter her på ubestemt tid. Foto: Kristin Svorte
LUKKET AVDELING: På Bredtveit soner kvinner som har begått de mest alvorlige forbrytelsene i snitt sju år. Men ni av dem sitter her på ubestemt tid. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi er dømt som Norges farligste kvinner. Det er en hard merkelapp å ha hengende over seg.

Kvinnen vi møter sitter i et hvitmalt skolebygg omkranset av meterhøye fengselsmurer. Utenfor er en luftegård. En håndfull innsatte står der, de er i ferd med å tenne seg en røyk. Lyden av høye skrik og barnelatter bærer gjennom metallgitteret på utsida av vinduet, og helt inn til dem på innsiden av murene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.