Nav uføretrygd

Nav: Dette må til for å bli ufør

Avslag på uføresøknaden? Se hva som må til for at Nav skal gi deg uføretrygd.

UFØR MED UFØRETRYGD? Det er strenge krav for å bli ufør. Men hva kan gjøre at du får avslag? Hva må til for å få medhold? Og hva har Nav-legen egentlig å si? Vi gir deg svarene. Foto: NTB
UFØR MED UFØRETRYGD? Det er strenge krav for å bli ufør. Men hva kan gjøre at du får avslag? Hva må til for å få medhold? Og hva har Nav-legen egentlig å si? Vi gir deg svarene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal egentlig til, for at Nav skal tilkjenne deg uføretrygd? Hvem bestemmer hva? Og hvor lang tid kan det egentlig ta? Dette kan du få svar på lenger nede i denne artikkelen.

Det er mange regler å forholde seg til som ufør:

Er du helt eller delvis ufør før du går av med alderspensjon, kan det for eksempel få konsekvenser for pensjonen din. Det kan også få betydning for tjenestepensjonen din - og for dine faktiske muligheter for avtalefestet pensjon (AFP). Og visste du at du faktisk kan få uføreytelser fra andre enn Nav, selv om du ikke er «syk nok» til å få det fra Nav?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.