Dokumentavgift

Når slipper man dokumentavgift?

Dokumentavgiften er en 2,5 prosent avgift til staten ved overskjøting av fast eiendom. Men i hvilke situasjoner slipper man denne avgiften? Det fins nemlig en del unntak, samtidig som selve avgiften er under diskusjon.

DOKUMENTAVGIFT: Vi har samlet en del eksempler som beskriver når man må betale dokumentavgift til staten, og i hvilke tilfeller man slipper avgiften. Foto: NTB
DOKUMENTAVGIFT: Vi har samlet en del eksempler som beskriver når man må betale dokumentavgift til staten, og i hvilke tilfeller man slipper avgiften. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Når en fast eiendom skifter eier, må du forholde deg til reglene om tinglysing og dokumentavgift. Dokumentavgiften er en tinglysningsavgift til staten på 2,5 prosent av den overførte eiendommens normale markedsverdi den dagen overdragelsen tinglyses. Dokumentavgiften beregnes av den samlede verdien av tomten og bygningene. Overskjøtes bare en brøkdel av en eiendom beregnes dokumentavgiften av en tilsvarende brøkdel av totalverdien.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.