Bruksrett og eiendomsrett

Når kan du hevde eiendoms- eller bruksrett?

Reglene om hevd kan sikre deg videre bruk eller disponering av for eksempel en vei, en eiendom eller en båtplass. Men når kan du bruke hevd som grunnlag for eiendsom- eller bruksrett, og hva utelukker hevd?

HVA ER HEVD: Advokatene Kjell Morten og Inger Méd opplever at mange tar kontakt på grunn av uklarheter rundt eiendsomrett og bruksrett, som til en privat vei, basert på hevd. Illustrasjonsfoto: NTB
HVA ER HEVD: Advokatene Kjell Morten og Inger Méd opplever at mange tar kontakt på grunn av uklarheter rundt eiendsomrett og bruksrett, som til en privat vei, basert på hevd. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hevdsreglene gjør at man gjennom langvarig bruk for eksempel kan ha bruksrett på blant annet vei, parkering eller båtfeste. Men dette kan også være grunnlaget for konflikt mellom eksempelvis naboer som ikke er enige om bruken av en privat vei.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.