Når bør du ta ut pensjon? Se valgene du har - og de økonomiske konsekvensene

Tidspunktet for når du starter uttak av pensjon kan få livsvarige økonomiske konsekvenser for deg - og spesielt for kvinner. Vi forteller deg om valgene du har - og hva det kan bety for økonomien din som pensjonist.

KVINNER MÅ PASSE EKSTRA PÅ: Statistisk sett lever kvinner lenger enn menn og risikerer dermed å være enke en god stund. - Da bør hun passe på at hun har pensjon nok til å leve av, og ikke starter uttak av pensjon for tidlig, påpeker pensjonsekspert Henk Sivertsen i Statens pensjonskasse. Foto: Shutterstock/NTB
KVINNER MÅ PASSE EKSTRA PÅ: Statistisk sett lever kvinner lenger enn menn og risikerer dermed å være enke en god stund. - Da bør hun passe på at hun har pensjon nok til å leve av, og ikke starter uttak av pensjon for tidlig, påpeker pensjonsekspert Henk Sivertsen i Statens pensjonskasse. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Du kan starte å ta ut pensjon fra Nav allerede som 62-åring i full jobb dersom du oppfyller kravene til opptjening. Fem år seinere, som 67-åring, vil du kunne ha spart opp et betydelig beløp fra pensjonsutbetalingen fra Nav:

Avhengig av blant annet inntekt og skatt, kan du ha spart opp hele 1 million kroner før skatt i løpet av årene fra du fylte 62 til du er 67 år.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer