Når bør du ta ut pensjon? Se valgene du har - og de økonomiske konsekvensene

Tidspunktet for når du starter uttak av pensjon kan få livsvarige økonomiske konsekvenser for deg - og spesielt for kvinner. Vi forteller deg om valgene du har - og hva det kan bety for økonomien din som pensjonist.

KVINNER MÅ PASSE EKSTRA PÅ: Statistisk sett lever kvinner lenger enn menn og risikerer dermed å være enke en god stund. - Da bør hun passe på at hun har pensjon nok til å leve av, og ikke starter uttak av pensjon for tidlig, påpeker pensjonsekspert Henk Sivertsen i Statens pensjonskasse. Foto: Shutterstock/NTB
KVINNER MÅ PASSE EKSTRA PÅ: Statistisk sett lever kvinner lenger enn menn og risikerer dermed å være enke en god stund. - Da bør hun passe på at hun har pensjon nok til å leve av, og ikke starter uttak av pensjon for tidlig, påpeker pensjonsekspert Henk Sivertsen i Statens pensjonskasse. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Du kan starte å ta ut pensjon fra Nav allerede som 62-åring i full jobb dersom du oppfyller kravene til opptjening. Fem år seinere, som 67-åring, vil du kunne ha spart opp et betydelig beløp fra pensjonsutbetalingen fra Nav:

Avhengig av blant annet inntekt og skatt, kan du ha spart opp hele 1 million kroner før skatt i løpet av årene fra du fylte 62 til du er 67 år.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.