Nakkeprolaps

Nakkeplagene du må ta på alvor

Mange har en prolaps i nakken uten noen symptomer. Enkelte symptomer bør derimot tas på alvor - og kan kreve at du opereres i løpet av kort tid.

OPERASJON: De færreste trenger å operere nakkeprolaps, men enkelte symptomer kan kreve rask kirurgi, ifølge lederen for Norsk nevrokirurgisk forening. Foto: NTB
OPERASJON: De færreste trenger å operere nakkeprolaps, men enkelte symptomer kan kreve rask kirurgi, ifølge lederen for Norsk nevrokirurgisk forening. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nakkeprolaps er svært utbredt, og mange har minimalt med plager på grunn av prolaps i nakken. Samtidig er det enkelte som kan få god effekt av en operasjon - og spesielt ved enkelte symptomer bør man opereres i løpet av kort tid.

Her kan du lese mer om hvilke symptomer du bør være ekstra oppmerksom på.

To av ti trenger operasjon

Ifølge Helse Norge vil rundt 2 av 10 personer med nakkeprolaps ha behov for vurdering for kirurgi.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.