Alkohol og legemidler

Medisinene som ikke bør kombineres med alkohol

Svært mange nordmenn i alderen 65 år og oppover bruker en eller flere medisiner daglig. Enkelte av disse medisinene kan være direkte farlige i kombinasjon med alkohol.

MEDISINBRUK: Speiselt enkelte legemidler kan være direkte farlige å kombinere med alkohol. Foto: Gorm Kallestad/NTB
MEDISINBRUK: Speiselt enkelte legemidler kan være direkte farlige å kombinere med alkohol. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kroppen tåler ikke alkohol like bra i godt voksen alder. Samtidig er det en stor andel eldre som bruker medisiner fast - som kombinert med alkohol kan gi negative virkninger.

Det er spesielt en gruppe legemidler hvor man ved bruk bør være ekstra forsiktig med alkoholinntaket. Hvis ikke kan man i verste fall oppleve farlige konsekvenser.

De fleste eldre bruker medisiner

Elin K. Bye, seniorforsker Avdeling for rusmidler og tobakk i Folkehelseinstituttet, sier til Vi.no at 90 prosent av alle nordmenn over 65 år bruker minst ett legemiddel, og at hele to av tre i denne aldersgruppen bruker fem legemidler eller mer.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.