Medisinbruk om sommeren

Medisinbruken din kan gi solskader i huden

Flere vanlige grupper av medisiner gjør huden din ekstra sensitiv for sollys. Går du på en av disse medisinene er riktig solbeskyttelse ekstra viktig.

MEDISINER I SOLA? Medisinen du går på kan gjøre huden din ekstra solsensitiv. Foto: NTB
MEDISINER I SOLA? Medisinen du går på kan gjøre huden din ekstra solsensitiv. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange vet allerede at man skal være forsiktig med å drikke alkohol når man går på visse legemidler. Men slett ikke alle er klar over at medisinene de går på kan gjøre huden ekstra ømfintlig for sollys, som i verste fall kan føre til eksem og blemmedannelse.

Med hjelp fra overlege Silje Michelsen Solberg ved Haukeland universitetssykehus, som underviser legestudenter i dette temaet, kan du lese mer om hvilke medisiner dette gjelder, og hvordan man beskytter seg best mulig i sola om man bruker en av disse medisinene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.