Gjeld du ikke greier å betale?

Med gjeldsordning kan gjelden slettes etter fem år

Har du store problemer med gjeld kan en gjeldsordning hjelpe deg med å få orden på økonomien din. Men det er ikke alle som søker, som kan få.

GJELDSORDNING: Sliter du med mye gjeld kan du søke om gjeldsordning. Her kan du lese om hva som kreves for å få en slik avtale. Foto: NTB
GJELDSORDNING: Sliter du med mye gjeld kan du søke om gjeldsordning. Her kan du lese om hva som kreves for å få en slik avtale. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du gjeld som du ikke greier å betale, kan du søke om offentlig gjeldsordning. Med en gjeldsordning, kan du avtale at gjelden på sikt blir borte. Dette stiller krav til deg - og det er ikke alle som får det. Vi forteller deg hva som kreves av deg for å få en slik avtale - og hvem som får avslag.

Får du økonomiske problemer som du trenger hjelp til å håndtere, kan du få hjelp både hos Nav og i banken - men husk: - Ikke vent, be om hjelp med en gang du merker problemene. Økonomiske problemer kan også gi psykiske utslag:

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.