Kosthold i overgangsalderen

Maten som gjør overgangsalderen mindre plagsom

Riktig kosthold i overgangsalderen kan bidra til å dempe plager, styrke kroppen og holde deg slank. Se hva ekspertene anbefaler.

JA-MAT: Kostholdet ditt har mye å si for helsa di, også i overgangsalderen. Spiser du riktig, kan det bidra til at plagene dempes. Foto: NTB
JA-MAT: Kostholdet ditt har mye å si for helsa di, også i overgangsalderen. Spiser du riktig, kan det bidra til at plagene dempes. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hetetokter, dårlig søvn, vektøkning og humørsvingninger: Overgangsalderen kan være en ubehagelig følgesvenn. Men visste du at hva du spiser kan ha betydning for hvor plagsomme disse årene blir?

For de aller fleste kvinner inntreffer overgangsalderen en gang mellom 45 og 55 års alder, og kan vare i flere år. Fertiliteten går mot slutten, og kroppen produserer mindre av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron. Særlig fall i østrogennivå kan hos noen gi en rekke plager som hetetokter, blødningsforstyrrelser, slimhinneforandringer og psykiske plager som humørsvingninger, irritabilitet og nedstemthet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.