Hodepine

Mange har aldri fått diagnosen og lider i stillhet: Migrene-hjelpen mange aldri får

Det er ikke kun de alvorligste og kroniske tilfellene av migrene som kan få hjelp. Også du med «lettere» migrene kan få hjelp som reduserer plagene betraktelig.

MIGRENE ER EN HODEPINE SOM RAMMER MANGE: Mange hundre tusen nordmenn plages med migrene - og ifølge eksperter er det også mange som lider i stillhet og som ikke engang har fått diagnosen. Men disse hodepineplagene er ikke noe du «bare må leve med»: Det finnes behandling som kan forhindre at smerteanfallene kommer - også for deg som ikke har kronisk migrene. Foto: NTB
MIGRENE ER EN HODEPINE SOM RAMMER MANGE: Mange hundre tusen nordmenn plages med migrene - og ifølge eksperter er det også mange som lider i stillhet og som ikke engang har fått diagnosen. Men disse hodepineplagene er ikke noe du «bare må leve med»: Det finnes behandling som kan forhindre at smerteanfallene kommer - også for deg som ikke har kronisk migrene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Migrene er en folkesykdom: Man regner med at cirka 15 prosent av den voksne befolkningen har det - som vil si rundt 500-600 000 personer. Sykdommen er usynlig - og mange lider i stillhet.

- Mange har nok ikke fått diagnosen engang, kanskje gjelder det opp mot halvparten av de med migrene. Kanskje er det fordi de har vært til legen en gang for lenge siden men ikke fått hjelp. Eller de har ikke vært til legen i det hele tatt - men tenker at «dette er bare noe jeg må leve med», sier Lars Jacob Stovner, professor i nevrologi ved NTNU og Nasjonal kompetansetjeneste for hodepine, St. Olavs hospital.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.