Nav

Mange fordeler ved godkjent yrkesskade: Slik får du det

En godkjent yrkesskade eller yrkessykdom kan gi deg flere fordeler og mer penger. Se fordelene og hva som må til for å få det.

MER PENGER: Med godkjent yrkesskade eller yrkessykdom kan du få flere økonomiske fordeler. Men da må du passe på at arbeidsgiver gjør sitt. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
MER PENGER: Med godkjent yrkesskade eller yrkessykdom kan du få flere økonomiske fordeler. Men da må du passe på at arbeidsgiver gjør sitt. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt mottok Nav 61 025 skademeldinger om yrkesskade og yrkessykdom i 2021. Men Nav avviser at mange av disse skadene eller sykdommene faktisk og beviselig kan skyldes jobb.

For deg som arbeidstaker er det imidlertid svært viktig at du får godkjent en skade eller sykdom som yrkesskade dersom det har rammet deg. Dette er fordi det blant annet kan gi deg mer penger i uførepensjon dersom det er resultatet - og det offentlige kan ta mer av helseutgiftene dine.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.