Besteforeldre og samværsrett

- Mange besteforeldre føler seg kastet ut med badevannet

Besteforeldre kan være svært viktige personer i et barns liv - men ikke alle slipper til. Vi har spurt en advokat og en familieterapeut om deres beste råd til besteforeldre som ønsker mer kontakt med barnebarna sine.

BRUTT IDYLL: Særlig ved samlivsbrudd kan mange besteforeldre oppleve å miste kontakten med barnebarna. Foto: NTB /Shutterstock
BRUTT IDYLL: Særlig ved samlivsbrudd kan mange besteforeldre oppleve å miste kontakten med barnebarna. Foto: NTB /Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg følgende: Sønnen din blir voksen og gir deg barnebarn som du blir glad i. Du er en aktiv del av barnebarnets liv, henter i barnehagen og er barnevakt i helgene.

Så går noe skeis: Sønnen din opplever samlivsbrudd, mor får hovedomsorgen og flytter med barnebarnet til en annen kant av landet. Eller en familiekonflikt gjør forholdet til sønnen din vanskelig, han bryter kontakten og bestemmer at du ikke lenger skal være en del av barnets liv.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.