Lekker du? Behandling kan gi deg livet tilbake

Så mange som én av fire kvinner opplever ufrivillig urinlekkasje. Den vanligste formen for lekkasje skjer når du trener, hoster eller nyser. - Det er mange som tror de må leve med plagene, sier overlege ved Oslo Universitetssykehus.

DÅRLIGERE LIVSKVALITET: Føler du at livet ditt innskrenkes på grunn av urinlekkasjer? Mange kvinner opplever at de får tilbake livet etter operasjon. Foto: NTB Shutterstock
DÅRLIGERE LIVSKVALITET: Føler du at livet ditt innskrenkes på grunn av urinlekkasjer? Mange kvinner opplever at de får tilbake livet etter operasjon. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner rammes av urinlekkasjer i større eller mindre grad. For noen blir problemet så stort at det ødelegger livskvaliteten og gjør det umulig å leve et sosialt og godt liv. Sliter du med urinlekkasjer som innskrenker livet ditt skal du vite at det er mulig å få hjelp.

Rune Svenningsen, fagansvarlig overlege for utredning og behandling av kvinner med genitale fremfall og urinlekkasje ved Oslo Universitetssykehus, forteller at så mange som én av fire kvinner i Norge har opplevd ufrivillig urinlekkasje. Tallene er basert på HUNT-dataene, helseundersøkelsen i Trøndelag. Av kvinnene som opplever ufrivillig urinlekkasje opplever halvparten stressinkontinens, av norske leger ofte kalt anstrengelseslekkasje.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.