Rastløse bein

- Leger tar ikke RLS på alvor

En ny, norsk studie viser en sammenheng mellom den nevrologiske lidelsen rastløse bein (RLS) og flere andre vanlige plager. Likevel tar ikke fastlegene RLS nok på alvor, mener forskerne.

RASTLØSE BEIN: En norsk studie har vist at personer som lider av den nevrologiske lidelsen rastsløse bein (RLS) har høyere sannsynlighet for også å ha flere andre lidelser. Illustrasjonsfoto: NTB
RASTLØSE BEIN: En norsk studie har vist at personer som lider av den nevrologiske lidelsen rastsløse bein (RLS) har høyere sannsynlighet for også å ha flere andre lidelser. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Rastløse bein (RLS) er en nevrologisk lidelse som rammer mellom fem og ti prosent av den norske befolkningen. Til tross for at forskere har kalt lidelsen en folkesykdom, er det generelt lite kunnskap om sykdommen både blant leger og i befolkningen. Man vet ikke hvorfor den oppstår, men det er påvist en sammenheng med nedsatt funksjon i det dopaminerge systemet i hjernen.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.