Kosttilskudd og matvarer kan påvirke effekten av medisiner

Enkelte kosttilskudd og matvarer kan redusere effekten av medisinene betraktelig. Det kan i verste fall forårsake forverring av en tilstand, eller gi alvorlige bivirkninger.

VITAMIN K: Enktelte blodfortynnende medisiner krever et jevnt inntak av vitamin K. Hvis ikke kan det svekke effekten av legemiddelet. Grønne grønnsaker inneholder mye vitamin K. Foto: NTB
VITAMIN K: Enktelte blodfortynnende medisiner krever et jevnt inntak av vitamin K. Hvis ikke kan det svekke effekten av legemiddelet. Grønne grønnsaker inneholder mye vitamin K. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at enkelte matvarer og kosttilskudd kan gi endret effekt av medisinene du tar? Og at det i verste fall kan gi farlige konsekvenser, ettersom effekten av legemiddelet kan forsterkes eller svekkes?

Noen pasientgrupper bør være ekstra påpasselige med tanke på dette, og ifølge Legemiddelverket er det spesielt enkelte kosttilskudd man bør være forsiktig med å ta i kombinasjon med medisiner.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.