Korona

Koronavaksine: Bivirkningene du kan få erstatning for

Noen bivirkningsskader etter vaksine kan gi rett til erstatning - men det er slett ikke alle.

VAKSINE: Du kan få erstatning for utgifter og tap du kan ha fått som følge av bivirkningsskade fra koronavaksinen. Men det må være medisinske plager som defineres som alvorlige nok. Foto: NTB/Shutterstock
VAKSINE: Du kan få erstatning for utgifter og tap du kan ha fått som følge av bivirkningsskade fra koronavaksinen. Men det må være medisinske plager som defineres som alvorlige nok. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det må være medisinske plager. Forstyrrelser i auraen gir for eksempel ikke rett på erstatning, sier Maren Speilberg, rådgiver i Norsk pasientskadeerstatning (NPE) om hvilke bivirkningsskader som kan gi rett til pasientskadeerstatning.

300 har søkt - og 14 nordmenn har fått tilkjent erstatning for bivirkninger av koronavaksinen fra NPE.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.