Pensjonssparing?

Kommunen kan ta av pensjonssparingen din

Havner du på sykehjem, beregnes en egenandel av inntektene dine - også av din private pensjonssparing.

INNTEKTER GÅR TIL KOMMUNEN: Det er kommunene som tar betalt for sykehjemsplasser - og egenandelen beregnes ut fra alt du har av inntekter. Men kjenner du til alle tingene som faktisk regnes som «inntekter»? Foto: NTB
INNTEKTER GÅR TIL KOMMUNEN: Det er kommunene som tar betalt for sykehjemsplasser - og egenandelen beregnes ut fra alt du har av inntekter. Men kjenner du til alle tingene som faktisk regnes som «inntekter»? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du eller noen du har nær skulle få behov for langtidsopphold på sykehjem eller annen offentlig omsorgsbolig, kan kommunen ta deler av din private pensjonssparing som betaling.

Det viser en kartlegging Vi.no har gjort av betaling for sykehjemsplass eller andre omsorgsboliger.

Til forskjell for korttidsopphold, som det er en satt døgnpris for, beregnes egenbetalingen for langtidsopphold ut fra pasientens ulike inntekter.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.