Kjersti (61) har lært seg å leve med angsten

I manges øyne var Kjersti Almåsvold en sterk, uredd og talefør politiker, men under overflaten har hun helt siden barndommen levd i et mareritt som få har visst om.

FRYKTER IKKE LENGER: 61-år gamle Kjersti Almåsvold fra Namsos er klar over at hun sannsynligvis alltid kommer til å lide av angstanfall. Likevel har hun lært seg å leve med den. – Å bli kvitt skammen rundt min lidelse har gjort det mye enklere, sier hun. Foto: Sverre Chr. Jarild
FRYKTER IKKE LENGER: 61-år gamle Kjersti Almåsvold fra Namsos er klar over at hun sannsynligvis alltid kommer til å lide av angstanfall. Likevel har hun lært seg å leve med den. – Å bli kvitt skammen rundt min lidelse har gjort det mye enklere, sier hun. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

– Tanken om å ende det hele har slått meg.

61-åringen prøver å holde tårene tilbake mens hun sakte setter ned kaffekoppen på spisebordet.

– Sånn har det vært så lenge jeg kan huske. Men det at jeg har tenkt det, gjør at jeg lettere kan identifisere meg med fortvilelsen og maktesløsheten andre i samme situasjon kan være i. Heldigvis har det aldri gått så langt at jeg har planlagt å ta livet mitt. Men tanken – den har absolutt vært der, utdyper namsosingen alvorlig.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.