Kausjonist eller medlåntaker

Kausjonist for barnas boliglån? Dette må du tenke på nå

Fire av ti unge boligkjøpere har fått økonomisk hjelp av foreldrene sine til å få lån. Men stigende renter, høye matvarepriser og rekordhøye strømpriser har gjort økonomien strammere for de fleste av oss. Her er forbrukerøkonomenes råd til hva du bør gjøre nå.

KAUSJONIST ELLER MEDLÅNTAKER: Svært mange foreldre hjelper sine voksne barn økonomisk når de skal kjøpe sin første bolig. Men det er noen viktige ting du bør passe på, advarer forbrukerøkonomene. Foto: NTB
KAUSJONIST ELLER MEDLÅNTAKER: Svært mange foreldre hjelper sine voksne barn økonomisk når de skal kjøpe sin første bolig. Men det er noen viktige ting du bør passe på, advarer forbrukerøkonomene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Å komme seg inn på boligmarkedet er ikke alltid så enkelt for dagens unge. Høye boligpriser kombinert med lav inntekt, lite egenkapital og høyt studielån kan gjøre det vrient å få banken med på laget for å få nok lån til at drømmen om egen bolig blir oppfylt.

Men det finnes en måte å løse det på, dersom man som forelder til voksne barn har mulighet til det: Å være medlåntaker eller kausjonist for sine voksne barns boliglån.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.