Arverett barn

Kan man gjøre eget barn arveløs?

Faren og særskullssønnen har hatt minimalt med kontakt gjennom hele livet. Kan han omgå arvereglene og gjøre sønnen arveløs?

BEGRENSE ARV TIL EGET BARN? Kan man gjøre eget særkullsbarn arveløs ved å omgå pliktdelsarven? Foto: NTB
BEGRENSE ARV TIL EGET BARN? Kan man gjøre eget særkullsbarn arveløs ved å omgå pliktdelsarven? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det dukker til stadighet opp problemstillinger knyttet til arv. Denne gangen er spørsmålet om man kan gjøre eget barn fra et tidligere forhold arveløs ved å omgå pliktdelsarven - altså den delen av arven som arvelateren i utgangspunktet ikke kan ta fra arvingene i et testament. Du kan lese mer om pliktdelsarv i denne artikkelen.

Utgangspunktet er en far som grubler på hvordan han skal fordele sine verdier mellom en særkullsønn han ikke har kontakt med og sin kone og felles barn. I artikkelen tar vi utgangspunkt i hans spørsmål og synsvinkel. Men saken har flere sider og er også interessant sett fra et særkullsbarns synsvinkel. Ektefelle nummer to, og eventuelle fellesbarn eller halvsøsken, har også interesser i denne typen saker.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.