Faste og helsefordeler

Kan faste forlenge livet?

Forsøk på dyr viser at faste kan utsette aldring og død. Er det samme tilfellet for mennesker? Hvor sunt er det egentlig å faste?

UTSETTER ALDRING? Hos mus som settes på fastekur har livet vist seg å bli forlenget med hele 50 prosent. Omsatt til menneskealder utgjør det en levealder på 120 år. Er det i realiteten mulig? Foto: NTB
UTSETTER ALDRING? Hos mus som settes på fastekur har livet vist seg å bli forlenget med hele 50 prosent. Omsatt til menneskealder utgjør det en levealder på 120 år. Er det i realiteten mulig? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Faste som en vei til god helse har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Vannfaste, juicefaste og periodisk faste er begreper de fleste av oss nå er kjent med - ofte gjennom entusiastiske helsebloggere og selvutnevnte eksperter på Youtube.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.