Kan arbeidsgiver nekte meg redusert arbeidstid?

Mannen på 62 år har god helse og god økonomi, og ønsker mer fritid. Kan han søke arbeidsgiver om å redusere arbeidstiden sin, eller kan arbeidsgiver nekte dette?

REDUSERT ARBEIDSTID? Det er flere gode grunner som kan gi deg redusert arbeidstid som godt voksen arbeidstaker, men kan arbeidsgiver nekte? Illustrasjonsfoto: NTB
REDUSERT ARBEIDSTID? Det er flere gode grunner som kan gi deg redusert arbeidstid som godt voksen arbeidstaker, men kan arbeidsgiver nekte? Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dersom man ønsker å redusere arbeidstida si i godt voksen alder, kan man gjøre det uten spesielle velferdsgrunner? Og kan arbeidsgiver si nei?

Les mer om hva reglene sier dersom du vurderer å gå ned i arbeidstid. Arbeidsrettsadvokat og Vi over 60-ekspert Erik Råd Herlofsen forklarer hvilke regler som gjelder, og hvilke rettigheter du har som eldre arbeidstaker.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.