Juleferie med storfamilien: Dette øker sjansen for en vellykket ferie

- For besteforeldregenerasjonen kan det være mye status knyttet til det å få til en storfamilieferie, men det er fort gjort å bli skuffet, mener psykolog. Her er hennes beste råd til hvordan ferien blir vellykket for alle.

JULEFERIE MED STORFAMILIEN: Å samle hele storfamilien til en ferietur kan være hyggelig, men kan også skape konflikter mellom ulike ønsker og behov. - Snakk sammen på forhånd, råder psykolog. Foto: NTB
JULEFERIE MED STORFAMILIEN: Å samle hele storfamilien til en ferietur kan være hyggelig, men kan også skape konflikter mellom ulike ønsker og behov. - Snakk sammen på forhånd, råder psykolog. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er en velkjent problemstilling for de fleste psykologer og familieterapeuter: Den vanskelige storfamilieferien.

Drømmen er at tre generasjoner skal komme sammen, gjerne på en hytte, et stort hotell eller et feriehus i utlandet, og feire jul, nyttår, en rund dag, et jubileum eller en annen merkedag. De eldste har tatt de aller største spanderbuksene på og invitert barn, svigerbarn og barnebarn til en gratis ferie i sus og dus. Alt de ber om i retur, er en uke sammen med alle de er glade i.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.