Nav og tjenestepensjon

Jobbe som ufør? Slik påvirker inntekt uføretrygd og uførepensjon

Uføre kan jobbe ved siden av uføretrygd og uførepensjon, men det er grenser for hvor mye inntekt du kan ha før pensjon og trygd kuttes. Og tjener du bare litt over fribeløp og inntektsgrense, vil også utbetalingene fra Nav og pensjonsselskapet bli mindre. Her får du svar på hvordan inntekt påvirker uføreytelsene - og hva det betyr i rene penger.

UFØR - OG JOBBER I TILLEGG? Yrkesinntekt du har ved siden av uføretrygd og uførepensjon vil kunne redusere eller stoppe utbetalingene helt, om du går ut over reglene. Foto: NTB
UFØR - OG JOBBER I TILLEGG? Yrkesinntekt du har ved siden av uføretrygd og uførepensjon vil kunne redusere eller stoppe utbetalingene helt, om du går ut over reglene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Mange som er uføre jobber også ved siden av uføretrygden - og da har både Nav og pensjonsselskapet strenge regler for hvor mye du faktisk kan tjene før det får konsekvenser for pensjonen din.

I denne artikkelen forteller pensjonsøkonom Øyvind Røst i KLP hva du bør vite om regler og begrensninger dersom du jobber ved siden av uføretrygd fra Nav og uførepensjon fra offentlig tjenestepensjon - og du får se konkrete eksempler på hvordan inntekt over fribeløp og innteksgrense påvirker trygdeytelsene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.