Pensjon og deltid

Jobbe mindre før du blir pensjonist? Dette betyr det for deg med offentlig tjenestepensjon

Det er ikke sikkert du taper så mye på å jobbe deltid noen år inn mot pensjonsalderen, som du kanskje frykter.

HVOR MYE FÅR DU I PENSJON? For noen kan det ha stor betydning for tjenestepensjonen om de jobber redusert en periode inn mot pensjonsalder - mens det for andre ikke trenger å ha noen som helst betydning. Foto: NTB/Shutterstock
HVOR MYE FÅR DU I PENSJON? For noen kan det ha stor betydning for tjenestepensjonen om de jobber redusert en periode inn mot pensjonsalder - mens det for andre ikke trenger å ha noen som helst betydning. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å jobbe deltid de siste åra før du går av med pensjon? Den beste perioden i livet å jobbe redusert, kan faktisk være opp mot pensjonsalder.

Det vil nok ha en innvirkning på alderspensjonen din. Men akkurat hvor mye dette vil ha å si i kroner og øre, kan variere mye ut fra fødselsår.

Her er ekspertenes svar på hva det kan ha å si for økonomien din som pensjonist, om du velger å trappe ned jobbingen de siste åra i arbeidslivet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.