Overgangsalder og hormonterapi

Jo, hormonbehandling er trygt. Her er det du må vite

Hormonterapi i overgangsalderen: Hvilke behandlinger finnes, hvem kan bruke dem, når bør du begynne, og - ikke minst - hjelper det faktisk mot overgangsplagene? Her er oversikten du trenger.

HORMONTERAPI: Ikke alle kvinner trenger hormonbehandling i overgangsalderen, men for de som er sterkt plaget kan det gi betydelig bedre livskvalitet - uten at det utgjør noen helsefare. Østrogen tatt opp gjennom huden, for eksempel i form av plaster, gir trolig ingen økt risiko for blodpropp. Foto: NTB
HORMONTERAPI: Ikke alle kvinner trenger hormonbehandling i overgangsalderen, men for de som er sterkt plaget kan det gi betydelig bedre livskvalitet - uten at det utgjør noen helsefare. Østrogen tatt opp gjennom huden, for eksempel i form av plaster, gir trolig ingen økt risiko for blodpropp. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Overgangsalder. Selv om det rammer alle verdens kvinner og for to tredjedeler av dem kan gi betydelige plager over flere år, har det lenge rådet en oppfatning om at dette er noe vi bare må komme oss gjennom. Hetetokter, nattesvette, søvnproblemer, muskel- og skjelettplager, svimmelhet, tørre slimhinner, nedsatt sexlyst, humørsvingninger, nedstemthet og hjernetåke - for å nevne noe - er symptomer som kan ødelegge livskvaliteten selv for de mest robuste av oss.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.