Oppsigelse

Inngå sluttavtale? Pass på dette først

Se hva du bør passe på før du takker ja til sluttavtale fra jobben din. I verste fall kan en sluttavtale med arbeidsgiver føre til at du mister rettighetene dine til AFP.

OPPSIGELSE: En sluttavtale kan for eksempel brukes ved nedbemanninger. Spesielt eldre bør være på vakt før de inngår en sluttavtale med arbeidsgiver. Foto: NTB
OPPSIGELSE: En sluttavtale kan for eksempel brukes ved nedbemanninger. Spesielt eldre bør være på vakt før de inngår en sluttavtale med arbeidsgiver. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Et ansettelsesforhold avsluttes normalt uten noen form for kompensasjon når en person går av med pensjon eller ved egen oppsigelse. Av og til oppstår det imidlertid, særlig når det er arbeidsgiver som ønsker å avslutte et ansettelsesforhold mot den ansattes vilje, spørsmål om partene skal bli enige om en sluttavtale, framfor å gjennomgå en ressurskrevende, ubehagelig og risikofylt oppsigelsesprosess for domstolene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.