Ingefær: Superrot med dokumentert helseeffekt

Ingefær har vist seg å ha en rekke gode egenskaper, og kan hjelpe blant annet mot artrose, kvalme og smerter. Men for én gruppe mennesker kan et høyt inntak av ingefær faktisk være helsefarlig.

SUNN OG STERK: Ingefær har dokumentert effekt mot flere helsetilstander, blant annet artrose. Foto: NTB
SUNN OG STERK: Ingefær har dokumentert effekt mot flere helsetilstander, blant annet artrose. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Spicy, frisk, velsmakende - og supersunn?

Du har sikkert hørt at ingefær er blitt brukt som naturmedisin i flere tusen år. Både de gamle kineserne, grekerne og araberne så på den som det nærmeste man kom en universalmedisin, og den er blitt brukt mot alt fra både fordøyelsesbesvær og kvalme til smerter og manglende sexlyst.

Roten har en frisk, sterk smak, og brukes i matlaging som krydder eller fersk ingrediens. Mange av julekakene våre er krydret med ingefær, og fersk ingefær brukes ofte til å lage te, juice eller smoothie.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.